Over Ons

Onze kernwaarden zijn:

Betrouwbaarheid

Rechtvaardigheid

Partnerschap

Duurzaamheid

Klanttevredenheid & Betrouwbaarheid

Kwaliteit

Veiligheid & goede arbeidsomstandigheden

Respect en ethiek

Continue verbetering

Verspilling tegengaan & milieu beschermen

Activiteiten UCC

De activiteiten van UCC zijn:
Advies, aanleg en technische service met betrekking tot de volgende infrastructuren: nutsvoorzieningen, openbare verlichting, ICT-netwerken, kabeltelevisie en telecommunicatiesystemen”.

Voorzieningen met betrekking tot openbare infrastructuren en private netwerken
Communicatie tussen verschillende plaatsen door middel van woord, beeld en data vindt steeds meer haar weg door Suriname. Er wordt hierbij intensief gebruikgemaakt van infrastructurele systemen die een constante ontwikkeling doormaken. Het transport van deze informatie zowel via vaste als draadloze verbindingen in welke vorm dan ook, kent steeds minder beperkingen qua capaciteit en snelheid.

De ontwikkelingen op het gebied van de telecommunicatie verbeteren de mobiliteit en de kwaliteit van het leven. Deze kwaliteit wordt ook verbeterd door een betere beschikbaarheid van telecommunicatie-, elektra- en drinkwater- infrastructuren en voorzieningen. UCC is actief op deze terreinen en biedt diverse diensten en producten aan voor openbare als private infrastructuren.

Diensten en producten
UCC biedt in Suriname onderstaande diensten en producten aan:
  • De diensten omvatten onder andere de installatie van openbare infrastructuren (telecom, elektra, water), private netwerken en civiele techniek.
  • De producten hebben betrekking op kabelverbindingen, aansluitmaterialen voor kabels, telefonie en computernetwerken.
  • Projecten worden zowel turnkey als in onderaanneming verworven en uitgevoerd.
Historie en Activiteiten
UCC is haar activiteiten in Suriname in 1995 gestart met een opdracht van Telecommunicatie Bedrijf Suriname, Telesur. Deze opdracht omvatte het realiseren van glasvezelverbindingen ten behoeve van de telecommunicatie binnen Paramaribo, vanuit Paramaribo naar Guyana en in een latere stadium ook vanuit Paramaribo naar Frans Guyana en naar de luchthaven Adolf Pengel.

Parallel aan de realisatie van deze verbindingen zijn ook opdrachten bij Telesur verworven om de wachttijden met betrekking tot het realiseren van huisaansluitingen te helpen verkleinen.

UCC beschikt over veel civieltechnisch materieel, onder andere voor het openen en dichten van kabel- en pijpleidingtracés evenals het maken van straatkruisingen zonder het wegdek open te breken en is daardoor actief geworden met betrekking tot civieltechnische diensten voor de distributie van elektriciteit en drinkwater. Vanuit haar kennis over de telecommunicatie is UCC ook diensten gaan aanbieden aan bedrijven en particulieren op het gebied van telefonie en datacommunicatie. Op vele plaatsen in Suriname, zowel bij grote als kleine opdrachtgevers zijn hoogstaande, kwalitatieve en universele bekabelingssystemen geïnstalleerd.

UCC is in 1995 opgericht vanuit ULC, een in Nederland grote en bekende onderneming voor E & W installaties en is in 1998 verzelfstandigd.

Vanwege de sterke historische banden wordt tot nu toe samengewerkt met voormalige zusterbedrijven op het gebied van apparatuur, kennis, logistiek, educatie voor de UCC-medewerkers alsook op andere gebieden.
Missie

Moderne en betrouwbare infrastructuren (ICT, energie en water) leveren een positieve bijdrage aan de samenleving, versterken de economie en zijn faciliterend voor de duurzame ontwikkeling van Suriname.


UCC levert hierbij een belangrijke bijdrage als marktleider op het gebied van de aanleg en het onderhoud van inpandige, uitpandige, ondergrondse en bovengrondse infrastructuren voor elektra (deels), water en telecom/ glasvezel alsmede het leveren en installeren van actieve ICT apparatuur.


Ons gekwalificeerd en gemotiveerd UCC Team voert deze werken uit conform internationale kwaliteitseisen en normen op een arbeidsvriendelijke- en milieuvriendelijke wijze.

Visie
UCC streeft ernaar om haar positie als marktleider in Suriname te consolideren en verder uit te bouwen naar de regio. Vanuit deze positie kan UCC de ontwikkeling van Suriname en de regio verder faciliteren.
Kernwaarden

In onze visie laten wij ons leiden door onze kernwaarden:

  • Betrouwbaarheid
    Onze opdrachtgevers: UCC is een betrouwbare partner die afspraken nakomt en waarde toevoegt.
  • Rechtvaardigheid
    Onze medewerkers: UCC is een goede en rechtvaardige werkgever en creëert langdurige werkgelegenheid met aandacht voor permanente educatie, veilige arbeidsomstandigheden en beleid gericht op voorkoming van ongevallen en beroepsziekten.
  • Partnerschap
    Onze leveranciers: UCC heeft duurzame samenwerkingen met betrouwbare en marktconforme leveranciers.
  • Duurzaamheid
    De samenleving: UCC ondersteunt de Sustainable Development Goals (SDGs) en levert daardoor een bijdrage aan haar leefmilieu en duurzame ontwikkeling, dit mede in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Andere uit de missie afgeleiden kernbegrippen en waarden zijn:
  • Klanttevredenheid & Betrouwbaarheid (afspraak = afspraak)
  • Vertrekpunt is het leveren van kwaliteit en in het één keer goed te doen!
  • Beleid en maatregelen gericht op veiligheid & goede arbeidsomstandigheden
  • Samenwerking en basis omgangsvormen gebaseerd op respect en ethiek
  • Bedrijfsvoering, processen en (management) systemen gericht op continue verbetering
  • Werkwijze gericht op tegengaan verspilling, beschermen milieu, bevorderen duurzaamheid en met inachtneming van orde en netheid
  • Invulling geven aan sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid
Bij UCC werken ruim 100 medewerkers die verdeeld zijn in verschillende functies zoals kabelwerkers, installateurs, lassers, glasvezelspecialisten, operators, voormannen, engineers etc.

UCC is gecertificeerd volgens de internationale normen: ISO 9001 (kwaliteit), ISO 45001 (veiligheid- en arbeidsomstandigheden) en ISO 14001 (milieu).

Slogan

Om de koppeling met de SDG’s en de bedrijfsdoelstellingen explicieter tot uiting te brengen is de slogan gelanceerd:


Met deze nieuwe slogan wordt beoogd de belangrijkheid van het werk van UCC en de bijdrage aan de ontwikkeling van Suriname te onderstrepen en daarnaast te benadrukken dat iedere medewerker, zonder uitzondering, een belangrijke schakel is in deze “ontwikkelingsketting”.

In een uitwerking zijn de SDG’s op de volgende manieren/ dimensies gekoppeld aan de bedrijfsdoelstellingen:

  1. Relatie/ koppeling SDG’s met missie, visie en kernwaarden van UCC;
  2. Koppeling met “core business UCC”: met aanleggen van infrastructuren op het gebied van elektra, water en telecom (SDG 6, 7 9) faciliteert UCC de ontwikkeling van Suriname;
  3. Koppeling SDG’s met beleid en activiteiten m.b.t. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. UCC heeft in haar sponsor beleid- en budget de SDGs als leidraad gebruikt (voornamelijk SDG 1, 3, 4, 12-15)

Het beleid met betrekking tot de SDGs zal ook gekoppeld worden aan het internationaal bekende “Environmental, Social en Governance” (ESG) beleid alsmede met de UN Global Compact:


UN Global Compact
De UN Global Compact is een vrijwillig initiatief dat bedrijven wereldwijd aanmoedigt om duurzame en maatschappelijk verantwoorde beleidsmaatregelen te omarmen. Het promoot tien principes op vier belangrijke gebieden:

  1. mensenrechten;
  2. arbeid;
  3. milieu;
  4. anti-corruptie.


De Tien Principes hierbij zijn:

  1. Mensenrechten
    • Principe 1: Ondersteun en respecteer de bescherming van internationaal erkende mensenrechten.
    • Principe 2: Zorg ervoor dat bedrijven niet medeplichtig zijn aan mensenrechtenschendingen.
  2. Arbeid
    • Principe 3: Handhaaf de vrijheid van vereniging en het recht op collectieve onderhandelingen.
    • Principe 4: Afschaffen van alle vormen van gedwongen en verplichte arbeid.
    • Principe 5: Afschaffen van kinderarbeid.
    • Principe 6: Uitbannen van discriminatie in werk en beroep.
  3. Milieu
    • Principe 7: Ondersteun een voorzorgsbenadering ten aanzien van milieuproblemen.
    • Principe 8: Neem initiatieven om een grotere verantwoordelijkheid voor het milieu te bevorderen.
    • Principe 9: Moedig de ontwikkeling en verspreiding van milieuvriendelijke technologieën aan.
  4. Anti-corruptie
    • Principe 10: Werk tegen alle vormen van corruptie, waaronder afpersing en omkoping.

De UN Global Compact streeft ernaar om bedrijven op één lijn te brengen met deze waarden om een duurzame en inclusieve wereldeconomie te bevorderen.