Civiele technieken

Civiele technieken

Ten behoeve van de aanleg van de ondergrondse netwerken voert UCC dagelijks civiele werkzaamheden uit.

Het openen en dichten van verharde en onverharde tracés voor het leggen van kabels en/of buizen met behulp van mankracht of machinaal met graafmachines, kettinggravers, luchthamers met compressoren en betonzaagmachines.

Al jaren voeren wij straatkruisingen uit middels de perstechniek. Deze is het met behulp van een door lucht aangedreven raket slaan van een stalen buis onder de weg (zonder het wegdek open te breken/te beschadigen).

In 2011 is UCC gestart met het uivoeren van straat- en rivier kruisingen middels de techniek “horizontaal gestuurd boren”. Deze is een sleufloze techniek die gebruikt wordt voor de aanleg van ondergrondse infrastructuren.

De techniek omvat 3 fases:

  1. de pilot boring;
  2. het verruimen van het boorgat;
  3. het trekken van de mantelbuis door het boorgat.

Door de mantelbuis kunnen de kabels en de leidingen worden getrokken.
UCC beschikt over een tweetal gestuurde boormachines (merk Vermeer). Hiermee kunnen gestuurde boringen worden uitgevoerd met een lengte van 15 tot ca. 300 meter en PE-buisafmetingen van 50 mm tot en met 315 mm (de lengte is afhankelijk van de diameter). Het is mogelijk om in 1 trek meerdere PE buizen door het boorgat te trekken. UCC is volledig uitgerust met de juiste gereedschappen spiegellassen

Met onze goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers en met het professionele en goed onderhouden equipement is UCC uitstekend in staat om op kwalitatief hoogstaande wijze horizontale gestuurde boringen uit te voeren.