Glasvezeltechnieken

Glasvezeltechnieken

Deze activiteiten richten zich op het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van in- en uitpandige, onder- en bovengrondse glasvezelverbindingen.

UCC is volledig uitgerust met professionele medewerkers en up-to-date en gekalibreerd equipement om de glasvezelkabel te blazen, lassen en meten. Dit alles volgens internationale normen.

De verschillende glasvezelverbindingen die geïnstalleerd kunnen worden zijn:

  • Multi Mode 50/ 125 µm;
  • Multi Mode 62,5/ 125 µm;
  • Single Mode 9/ 125 µm.

De glasvezelnetwerken kunnen worden aangelegd tussen patchkasten in gebouwen dan wel tussen gebouwen.

De glasvezelnetwerken kunnen zowel ondergronds (buis/ duct) dan wel bovengronds worden aangelegd (zogenaamde ADSS kabel, All Dielectric Self Supporting).

In opdracht van het Telesur legt UCC ondergrondse glasvezelnetwerken aan t.b.v. de verbindingen tussen centrales, kasten, mobiele telecommunicatiemasten, overheidsgebouwen, bedrijven e.d.. De aanleg omvat het graafwerk, het leggen van buizen, het inblazen van de glasvezelkabels in deze buizen,  alsmede het doorlassen van de glasvezelkabels en het het afmonteren in de centrales/kasten/basestations, overheidsgebouwen en bedrijven, enz.

Daarnaast legt UCC in opdracht van Telesur complete “fiber to the home” aansluitingen aan. De activiteiten hierbij zijn: het graafwerk, het leggen van de buis/kabel, het maken van de glasvezellassen, de afmontage in een zogenaamde “fiber termination unit (FTU) in het huis alsmede de aanleg van de complete binnenhuisinstallaties.