Aanleg data- en telefonienetwerken

Aanleg data- en telefonienetwerken

Deze activiteiten van UCC richten zich op het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van in- en uitpandige, onder- en bovengrondse netwerken voor telefonie- en datacommunicatie (ICT).

Met onze ervaren en goed opgeleide medewerkers en kwalitatieve producten, goed up-to-date materieel en gereedschappen en periodiek gekalibreerde (meet)middelen zijn wij in staat om moderne en betrouwbare netwerken te installeren.

De activiteiten houden onder andere in:

  • aanleg nieuwe en/ of uitbreiding bestaande van nieuwe CAT6 en CAT 6A netwerken;
  • het testen en certificeren van bestaande CAT6 en CAT 6A netwerken.

Alle door UCC aangelegde netwerkpunten zullen zowel aan de patchkastzijde als aan de werkplekzijde worden gecodeerd en m.b.v. een meetapparaat (FLUKE) worden doorgemeten en gecertificeerd (volgens de normen van de betreffende categorie).

Bij de oplevering ontvangt de opdrachtgever een set meetresultaten en een digitale (incl. hardkopie) “as build” tekening die ordelijk gedocumenteerd zijn.

UCC legt ook de verbindingen tussen gebouwen en/of patchkasten aan. Afhankelijk van de behoeftes van de klant, kunnen deze verbindingen aangelegd worden middels koper- dan wel glasvezelverbindingen (onder- en /of bovengronds).

In opdracht van Telesur legt UCC ondergrondse telefoonnetwerken (koper) aan. De aanleg omvat het graafwerk, het leggen van de telefoonkabels alsmede het doorlassen van de telefoonkabels en het afmonteren in de centrales/kabelverdeelkasten/binnenhuiskasten e.d.

Daarnaast leggen wij complete huisaansluitingen aan. De activiteiten hierbij zijn: het graafwerk, het leggen van de kabel, het maken van de huisaansluitmoffen en het aanleggen van de binnenhuisinstallaties.